Workshop de Umbre

ÎMPRIETENIREA CU UMBRA: introducere în trei părți în lucrul cu umbra

Curs elaborat de Spirit of the Inca cu traducere în limba română.

208,99 GBP

Pe măsură ce ne împrietenim cu aspectele noastre umbră, deblocam puterea din inimile noastre de a crea o viață mai iubitoare, mai autentică și mai împlinită.

Despre acest eveniment

Acest curs, alcătuit din 3 părți, ne ajută să înțelegem cum ne relaționăm cu noi înșine și cu ceilalți, de ce preferăm atașamentul față de autenticitate, de ce facem cele mai ciudate lucruri ca oameni (care ne aduc exact lucrurile pe care nu le dorim!) și, mai ales, cum putem revendica tocmai lucrurile care ne-au împiedicat să ne trăim viața la maxim: să avem relații profunde și semnificative, de iubire, autentice și reale. Pe măsură ce ne scufundăm în aspectele noastre de umbră, vom descoperi aurul care se află în interior, odată ce sinele nostru suveran începe să strălucească.

Atunci când înțelegem dinamica din spatele comportamentelor noastre și credințele care ne limitează în cine am putea fi, atunci ne putem recupera aurul, suveranitatea și avem genul de conexiuni și tipul de viață după care inimile noastre tânjesc cu adevărat.

În timpul acestui curs alcătuit din 3 părți, deschidem punga secretelor, risipim miturile și identitățile greșite pe care le purtăm cu noi ca urmare a condiționării noastre. Acest curs ne permite să vedem acele locuri în care ne reținem, unde ne sabotăm, unde ne judecăm și ne etichetăm unii pe alții, astfel încât nu mai vedem omul adevărat din spatele etichetei, cu toată fragilitatea, vulnerabilitatea și vina lui, și implicit, nu vedem nici toate darurile și talentele unice, nici ale persoanei, nici ale colectivității. Când nu ne vedem întregimea noastră, ne oprim să vedem cât de magnifici am putea fi; când ajungem, în sfârșit, să facem pace cu toate aspectele noastre de umbră… atunci putem pune capăt războiului cu acest inamicul invizibil care trăiește în interior (și în afară) și ne putem concentra pe a deveni TOT ceea ce am putea fi.

Este dovedit că proiectăm în exterior, asupra celorlalți, acele părți din noi pe care nu le putem accepta în interiorul nostru… În cadrul acestui curs învățăm cum să le aducem, în siguranță, acasă, în propria inimă, să le deținem astfel încât lumea să nu mai aibă nevoie să fie o oglinda noastră, reflectându-ne aspectele pe care le-am abandonat pentru a fi ceea ce credeam că este „acceptabil”.

Vei învăța câteva instrumente și tehnici uimitoare pentru a-ți revendica aspectele de umbră… învățând să le deții, să le accepți, să te împrietenești cu ele, chiar dacă nu vrei să le iubești!

Munca cu umbra este ceea ce Carl Jung numește lucrare sfântă; eu cred că este opera Războinicului Inimii.

Partea 1: EROI ȘI TICĂLOȘI: sâmbătă, 26 februarie, 12 – 17:00 (ora Marii Britanii)

Acesta este un joc pe care toți am învățat să-l jucăm. Este o dinamică ce face ravagii în toate relațiile noastre, chiar și în relația noastră cu viața însăși. Este timpul să învățăm să jucăm un alt joc! Acesta este unul dintre fundamentele lucrării cu umbra; să înțelegem cu adevărat acest concept este vital înainte de a ne putea împrieteni cu umbra noastră. Triunghiul lipsei de putere este modul în care am învățat să relaționăm cu noi înșine și cu ceilalți. Cu toții suntem susceptibili la ceea ce pare a fi această dinamică universală și foarte convingătoare: victimă, agresor, salvator. Chiar și fără să ne dăm seama, putem fi atrași în drame din nou și din nou. În această sesiune veți experimenta cât de multă putere se află în această dinamică și veți descoperi modalități de a vă îndepărta de această veche paradigmă.

Partea 2: SHADOW & THE BLACK BAG: sâmbătă, 5 martie, 12 – 17:00 (ora Marii Britanii)

Aici ascundem, metaforic vorbind, toate acele părți din noi pe care le considerăm inacceptabile. Aceste aspecte orfane ale noastre nu dispar, ele apar ca oameni pe care îi putem judeca, inamici pe care îi putem urâ, eroi pe care îi putem adula. Și apar din nou și din nou în dramele pe care le jucăm în relațiile noastre personale și colective, în societate. Atunci când renunțăm la aspecte ale psihicului nostru original pentru a fi iubiți, acceptați, prețuiți, recunoscuți, ajungem să ne asumăm măști și deghizări care ne fac să ne simțim prețuiți, dar în același timp știm, undeva în psihicul nostru, că nu este așa. Ajungem să ne simțim ca un impostor, o fraudă, pentru că există atât de mult din sinele autentic care este ascuns. Acele părți ascunse așteaptă să fie recuperate. Până atunci, manifestăm în exterioar „bunătate”, dar în interior ne simțim „nedemni” sau inadecvați într-un anume fel. În această sesiune veți experimenta puterea de a lucra cu măștile pe care le purtăm, etichetele pe care ni le atașăm, proiecțiile și personajele noastre… numeroasele fațete care trăiesc în interiorul nostru. În cele din urmă, vindecarea rușinii va umple părți ale psihicului nostru cu lumina compasiunii și înțelegerii. Profund, transformator, te vei împuternici… și-țt recomand să vii pregătit să te distrezi!

Partea a 3-a: RECUCERIREA SUVERANITĂȚII NOASTRE : duminică, 13 martie, 12 – 17:00 (ora Marii Britanii)

Cu toții avem „gremlin-i” al căror scop este acela de a ne menține în siguranță și de a proteja cea mai vulnerabilă parte a inimii noastre. Dar în adâncul psihicului nostru, în cele mai întunecate locuri, în care adesea ne este teamă să călcăm, se află aurul pe care l-am ascuns. Și există un dragon simbolic care îl protejează. Metafora dragonului care suflă foc este în multe culturi și în povești vechi; pentru a ne redobândi puterea, trebuie să-l ucidem. Aceasta este vechea poveste care urmează calea războiului și a conflictului, cea care timp de eoni a fost „modus operandi” -ul nostru. Dar există o nouă poveste, un alt mit care apare, iar în această sesiune descoperim că „numind” dragonul, asistăm cu o compasiune incredibilă la eliberarea întregului nostru aur în lume și, totodată, la reîntoarcerea eului nostru suveran, a războinicului inimii.

Rezumat:

Aceasta este o muncă puternică. Nu e pentru cei slabi de inimă, ci pentru războinicii inimii, cei care știu că este timpul să deschidem ușa de aur… să renunțăm la trecut, să lăsăm ceea ce a fost în umbră în propriul nostru psihic să fie îmbrățișat cu dragoste și eliberat de tirania pe care noi înșine am impus-o.

Facilitator: Chris Waters, șaman, vindecător, profesor, fondator al Școlii de Medicină Energetică Spirit of the Inca și co-fondator al Școlii de Medicină Șamanică în România.

„Am predat lucrul cu umbra în toate formele și înfățișările sale timp de aproape 30 de ani. În acest timp, mi-am dezvoltat și extins cursul de umbre la ceea ce este astăzi. Acest lucru cu umbra nu se bazează pe nicio carte sau pe vreun anumit sistem, ci pe ceea ce am învățat de-a lungul anilor de predare a acestui curs, de la profesorii eminenți în acest domeniu și, desigur, de la viață însăși. În cadrul acestui curs veți avea o experiență pe care nu o veți regăsi în cărți, prelegeri sau webinarii.

Cursul meu este experiențial, și chiar dacă desfășurat online, va fi personal, pentru tine, iar acesta este cadoul meu. Nu va fi înregistrat, deoarece veți împărtăși lucruri care ar putea fi sensibile, personale, iar înregistrarea acestora nu ar crea siguranța sau confidențialitatea de care avem nevoie cu toții atunci când lucrăm profund.

Alătură-te mie, Chris Waters, pentru a debloca puterea inimilor noastre de a crea acea lume despre care știm cu toții că este posibilă.”

Trei ateliere a câte 5 ore: Sâmbătă după-amiaza, de la 12-5 ora Marii Britanii ..

200 GBP pentru întregul curs – earlybird dacă sunteți înregistrat și ați plătit până la sfârșitul lunii 6 februarie.

Late Bird va costa 250 GBP (dacă sunteți înregistrat începând cu 7 februarie)

Foto: Burning Man Festival 2015, sculptura „Dragoste”, de Alexander Milov.

Câteva lucruri pe care oamenii le-au spus despre diferite versiuni ale acestui curs de umbre:

„Știu că pentru mine, munca cu umbra este o practică zilnică, dar acest atelier mi-a oferit instrumentele necesare pentru a face acest lucru și pentru a ajuta la înțelegerea proiecțiilor mele. Am încetat să mă lupt cu mintea și gândurile mele și am învățat să le accept și să le iubesc. Și să le țin altfel.”

”Chiar recomand acest curs. Sunt întotdeauna atrasă de cuvintele lui Jung: „În peștera în care te temi să intri se află aurul pe care îl cauți”, îți găsești cu adevărat aurul în acest weekend și înfrunți temerile într-un spațiu sigur și complet. E frumos. ” Samara Jacobs

„Lucrul cu umbra este o muncă făcută cu sufletul, profundă și experiențială. O pot recomanda cu adevărat deoarece participarea la acest curs mi-a schimbat viața, odată ce am ajuns să înțeleg și să experimentez felul în care funcționează umbrele în noi și cum le putem elibera, prin perceperea și îmbrățișarea lor…” Karin Hopf

„Adânc, puternic, schimbă viața” Sandra Page

„Magie vindecătoare absolută”  Valentina Danila

Testimonial video AICI – Monika Puiu

„Dacă te-ai gândit vreodată să-ți lucrezi Umbra, acesta este cursul; îl recomand. Suntem chemați să lucrăm cu umbra noastră, acesta fiind momentul în care ne confruntăm cu noi înșine. Cu mulți ani de experiență, înțelepciune profundă și cunoaștere, Chris ține un spațiu grozav pentru ca tu să poți să mergi profund. Transformator”…… Steph Davis

Inscrierile pentru workshop-ul de umbre, facilitat de Chris Waters se pot face AICI.

La acest workshop participa doar studentii Scolii Medicina Samanica.