Despre noi

Perioada civilizatiei Inca, supranumiti Copiii Soarelui, a cunoscut o inflorire a artelor, ingineriei, agriculturii si spiritualitatii. In cadrul acestei societati, samanul ocupa un rol central, numit “chakaruna”, punte intre lumi, cunoscand in egala masura limbajul naturii, arta citirii semnelor si cea a vindecarii.

In limba Quechua, limba nativilor, ei au fost cunoscuti sub numele de Pampamesayoc, Altomesayoc si Kurakakullak. Ca o emanatie a Mamei Pamant, Pampamesayoc sunt acei samani care lucreaza cu energiile aflate la poalele muntilor. Ei sunt pastratorii lacasurilor sacre si protectori ai comunitatilor. Metodele lor de vindecare sunt variate, folosind plantele, citirea in frunzele de coca, ceremoniile, precum si curatarea energetica pentru vindecarea corpului si a spiritului.

Altomesayoc sunt maestrii al caror spirit este in directa comuniune cu spiritul muntilor numiti Apus, fiinte sacre de o mare putere, rezervoarele energiei Pamantului de la inceputurile timpurilor.

Iar Kurakakullak sunt pastratorii acelei intelepciuni, despre care legendele povestesc ca a fost adusa pe Pamant de catre fiintele Stelare din constelatia Pleiadelor.

Evenimentele istorice au facut ca civilizatia Inca sa fie inlocuita cu cea venita de dincolo de ocean. Dar cunoasterea mistica nu a fost pierduta, ci s-a refugiat in zonele inaccesibile ale muntilor Anzi. Dupa aproape 500 de ani, urmasii Inca au stiut ca timpurile s-au maturizat, pentru ca o noua umanitate sa se nasca, conform profetiilor. Astfel acestia au decis sa se reintoarca si sa faca disponibila cunoasterea lor tuturor natiunilor Mamei Pamant.

Cercetatorul si antropologul Alberto Villoldo, a intrat in contact direct cu maestrii andini, prelucrand invataturile lor si creand o simbioza intre acestea si abordarea occidentala, numita Roata Medicinei, care a fost raspandita pe toate continentele prin intermediul scolii “The Four Winds Society”.

Chris Waters

Instructor in cadrul acestei scoli, Chris Waters a format sute de samani din toate colturile lumii. Avand o bogata experienta si recunoscuta de samanii Q´ero ca unul dintre mesagerii traditiei lor, Chris a devenit un punct de referinta in Anglia si Europa.

Invitata sa predea aceste invataturi in Romania, ea a raspuns unei chemari mai vechi sufletesti, care o indemna sa cunoasca aceste meleaguri si pe oamenii sai. Astfel, in urma cu aproape o decada, Scoala Medecina Samanica si-a inceput activitatea, atragand an de an tot mai multi participanti.

Sustinuta in munca sa de catre o echipa formata de-a lungul anilor, Chris a creat in jurul sau o comunitate spirituala. In cadrul acesteia echipa sustine intalniri de lucru, introduceri si workshop-uri, organizand de asemenea cursuri cu participarea samanilor Q´ ero.

Astazi peisajul activitatilor Scolii Medicina Samanica este unul bogat si variat, ancorat in tradtiile milenare si cu deschidere inspre viitor.

ECHIPA

Miruna Nagy

Miruna Nagy

Florentina Filip

Florentina Filip

Irina Răduță

Irina Răduță

Valentin Neata

Valentin Neata

Valentina Danila

Valentina Danila

Cristina Simion

Cristina Simion

Dani Mihut

Dani Mihut

Marius Plesea

Marius Plesea

Radu Nagy

Radu Nagy

Carmen Popescu

Carmen Popescu