Ceremonii

Ceremonia este modalitatea de a aduce Comunitatea impreuna, acordand-o la ciclurile cosmice, Energia care deschide canalele spirituale fiind cea a Recunostintei.

Natura, Cosmosul si sufletul/psihicul uman sunt strabatute de un puls energetic care regleaza ciclurile anotimpurilor, fluxul si refluxul oceanelor si ritmurile de crestere, inflorire si coacere ale plantelor, ntreaga Viata fiind orchestrata intr-un mod armonios si benefic.

La intervalele de conjunctura a acestor cicluri precum luna plina si noua, solstitiile si echinoctiile, precum si alte momente astrologice si spirituale cunoscute in toate traditiile, samanii celebreaza prin Ceremonii sacre ale focului si prin ofrande catre Mama Pamant. Acestea sunt numite Despacho si sunt folosite pentru celebrarea riturilor de trecere din viata precum casatoria, mutarea intr-un alt loc, casa noua, nasterea unui copil.

De asemenea ceremonia de Despacho este o ofranda care aduce in echilibru toate fortele cosmice pentru vindecarea aspectelor legate de sanatate, relatii si munca. Este arta samanului de a lucra in taramul mitic invocand fortele benefice ale Universului, in sprijinul Comunitatii.

Membrii Echipei Scolii tin in mod regulat ceremonii in centrele noastre – Bucuresti, Brasov, Cluj, Pitesti, Timisoara si Berlin.