Ceremonii

Nu exista cuvinte care sa poata descrie SACRUL, la fel de putin cum sunt cuvinte pentru „Eternitate“ sau „Atemporalitate“. Si totusi sunt momente in viata cand traim un sentiment unic de conectare, de fericire totala, cand totul se opreste. Este ca si cand ni s-ar deschide o poarta, prin care pasim intr-o dimensiune in afara timpulu, intr-un spatiu animat de energiile creatoare ale Sufletului.

Facand ceea ce iubim – muzica, poezie, dans, stiinte – accesam Sacrul, miscandu-ne in Atemporalitate, gustand si respirand libertatea si creativitatea.

O viata intreaga cautam acele momente de gratie. Unii dintre noi ajung in acest punct prin practici spirituale. Ceea ce ne invata toate traditiile stravechi ale omenirii, este ritualistica – moduri simple si concrete de a aduce prezenta Sacrului in aici si acum. In samanism, devenim „tehnicieni ai Sacrului“, aducand schimbari subtile in viata de zi cu zi.

Despacho

Ritual traditional al samanilor andini de multumire si aducerea echilibrului cu Fortele Naturii. Despacho este o ofranda asemanatoare mandalei, care se construieste pe pamant sau o bucata de hartie. Consista din 3 straturi corespunzatoare celor Trei Lumi: Lumea de Jos (subconstientul), Lumea de Mijloc (constientul), si Lumea de Sus (supraconstientul). Aliniand aceste planuri, energiile spirituale pot sa circule liber, aducand vindecare, armonie si abundenta. Despacho se alcatuieste din elemente naturale si poate fi incredintat pentru transformare Pamantului sau ars in Ceremonia Focului.

Ceremonia Focului

Ceremonie pentru alchimizarea proceselor de transformare interioara. Se face la Luna Plina si Luna Noua, si ori de cate ori este nevoie sa ne eliberam de un aspect interior, incredintand-l Focului. Acesta este un mecanism de „feedback“ exceptional care depinde de intentia noastra, de starea de spirit in momentul in care il facem, la fel ca si de comunitatea cu care impartasim ceremonia. Construind o relatie cu El de-a lungul practicii noastre, acesta ne vorbeste si transmite mesaje.

Ceremonie de Solstitii

In natura, ne exprimam recunostiinta, ne eliberam de aspecte vechi si permitem energiei Elementelor sa actioneze asupra noastra, regenerandu-ne si punandu-ne la dispozitie noi resurse  de viata.